تاریخچه بخش شیمی

با تاسیس بخش شیمی دانشگاه شیراز در سال 1337 در محل سابق دانشکده پزشکی، این بخش وارد عرصه رقابت جدی با دانشگاههای معتبر جهان شد. این بخش که فعالیت خود را ابتدا با چهار استاد آغاز نمود  و با تلاش اساتید دلسوز و با تجربه و بکارگیری تجهیزات پیشرفته در راستای اهداف آموزشی و تحقیقاتی درسال 1345 اقدام به راه اندازی دوره کارشناسی ارشد نمود .

زمانیکه در هیچ یک از دانشگاه های کشور هنوز دوره های دکتری تخصصی به وجود نیامده بود، با درایت و دلسوزی اساتید و مسئولین وقت بخش شیمی و دانشگاه در سال 1364 دوره دکتری تخصصی شیمی (Ph.D) درکشور در گرایشهای شیمی آلی و شیمی فیزیک برای اولین بار در ایران پا به عرصه تحصیلات تکمیلی کشور گذاشت و متعاقب آن دوره های دکتری در گرایشهای شیمی تجزیه، شیمی معدنی و شیمی پلیمر هم راه اندازی گردید.

فارغ التحصیلان دوره های  دکتری شیمی دانشگاه شیراز  اکنون بالغ  بر 300 نفر  می باشند که هم اکنون در دانشگاه ها و موسسات پژوهشی و صنایع کشور مشغول به کار هستند. آنها شایستگی علمی و تجربی خود را به اثبات رسانده و مرتبه های علمی بالایی را در سطوح ملی و بین المللی احراز نموده اند.

از آن جمله می توان به کسب 6 مقام دانشمند ISI ،1جایزه عبدااسلام، ، 2 جایزه خوارزمی، 6 جایزه رازی، 2 جایزه تواس،1 جایزه سرامدان،4جایزه علامه طباطبایی، 1 جایزه کمومتریکس، 3 چهره ماندگار ،1 نشان و جایزه قطب الدین شیرازی، تعدادی شیمیدان برجسته کشوری و بسیاری جوایز دیگر اشاره کرد.

در بخش شیمی دانشکاه شیراز هم اکنون 13 استاد،5 دانشیار، 6 استادیار و تعدادی اساتید بازنشسته مشغول به فعالیت می باشند. همچنین بیش از 165 دانشجو در مقطع کارشناسی، 123دانشجوی کارشناسی ارشد و 104 دانشجوی دکترا در این بخش مشغول به تحصیل هستند.

مقالات به چاپ رسیده توسط اساتید بخش تا کنون بالغ بر 3000 مقاله می باشند.

در بخش شیمی دانشگاه شیراز تعداد 24  آزمایشگاه تحقیقاتی و آموزشی وجود دارد که 9 آزمایشگاه نیز در دست تجهیز می باشد. از جمله امکانات دستگاهی بخش شیمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

NMR ، IR  ، GC-MS ، UV-Vis ، ICP ، GC ،AAS، Electroanalyzer ، Liquid Nitrogen ،FT-IR ،CHN ،CVD، SEM

pdf دانلود تاریخ بخش شیمی دانشگاه شیراز
تهیه و تنظیم: پروفسور علی حیدر پاکیاری